fbpx

Southern New England Chapter of PMI

SNEC PM Conference 2013 - Program Schedule

2013 SNEC PM CONFERENCE PROGRAM SCHEDULE
The Passion and Power of Project Management TM
 

Connecticut Convention Center, Hartford, CT

Monday, April 29th, 2013

 

Note: You can attend presentations from ANY of the tracks below. Pick one presentation from each session when planning your day!

TIME Professional Development Day for Project Managers
7:00 - 8:00 Registration, Networking, and Continental Breakfast - Ballroom
8:00 - 8:15 Opening Remarks - Ballroom Exhibition Hall Opens
8:15 - 9:15 Opening Keynote Address - Ballroom A/B

 

Four Unspeakable Project Management Truths

 

Dr. James Brown

9:15 - 9:30 Break (15 mins)
 

Meeting Room 11-12

Meeting Room 14-15 Meeting Room 21-22 Meeting Room 24-25
SESSION A


9:30 - 10:30

Modern Project Leadership Through the Eyes of the Manhattan Project

 

Dr. John Byrne

Strategies for Managing Risk

 

Susan Parente

Is Your Net Really Working?

 

Bob Dickson

Do the Right Things: Adapting Software Requirements Practices for Agile and Traditional Projects

 

Mary Gorman

10:30 - 10:45 Break (15 mins)
SESSION B


10:45 - 11:45

Value Based Project Selection and Prioritization

 

Dr. James Brown

Change Management: A Critical Component to a Successful Implementation

 

Jeff McCartney, Peter Miller, Erin Tyler

The 5 Master Keys to Effective Performance Conversations

 

Skip Weisman

The Standard for Program Management - Review of the Third Edition Framework and Approach

 

Chris Richards

11:45 - 12:00 Break (15 mins)
12:00 - 1:00

Lunch and Networking - Ballroom A/B

 

Chapter Update from Carin Salonia, SNEC President

 

Exhibits - Prefunction Area

1:00 - 1:15 Break (15 mins)
SESSION C


1:15 - 2:15

Successful Cross Border Project Management

 

Mark Hehl

Creating Presentations That Wow

 

Bob Dickson

The Power of Culture & Values in Project Success

 

Jeff Harmon

Excellence in Project and Portfolio Management - Lessons Learned and Critical Success Factors Based on World Class Company Case Studies

 

Dr. Gad Selig

2:15 - 2:30 Break (15 mins)
SESSION D


2:30 - 3:30

Tips & Techniques for MS Project Pro, 2010 and a Preview of 2013

 

Joe Ursone

Leading, Motivating and Inspiring Teams

 

Chris Richards

Fire in Five - 5 Steps to More Productive, Profitable, Stress-free Teams

 

Heather Hansen O'Neill

Scope Creep or Scope Keep? Start Smart!

 

Mary Gorman

 

Meeting Room 11-12

Meeting Room 14-15 Meeting Room 21-22 Meeting Room 24-25
3:30 - 3:45 Break (15 mins)
3:45 - 4:45

Closing Keynote Address - Ballroom A/B

 

How Many PM's Does It Take to Change a Light Bulb?

 

Vic Alejandro

4:45 - 5:00 Closing Remarks - Ballroom
5:00 - 6:00  Conference Reception- Pre-Function Area

Program Subject to Change (last revised 2-Apr-2013)

Key to Presentations:

General Sessions
Soft Skills
PM Tools
PM Best Practices
Project Methodologies / Frameworks